23 februari 2014
10:30

Referat: Lunds Bois - AIF Barrikaden

Startelvan: Linus F – Vassili, Alfons, Martin, Danne – Abdel Bomelka (debutant), Osama, Roy, Olle – Henke Ni o Linus J

Avbytare var Rashad som kom in efter 24 min som vänster mittfältare där han spelade resten av 1:a halvlek för att sedan spela hela 2:a halvlek som anfallare, Park som spelade hela 2:a halvlek, först som innermittfältare för att sedan gå mot slutet gå ut som höger yttermittfältare och slutligen Per T som i sin come-back spelade vänsterback hela 2:a halvlek.

Vi hade en ganska kraftig medvind i 1:a halvlek och dominerade denna väldigt klart. Fr.a. kom Lunds Bois nästan inte till några avslut alls, faktiskt närmare bestämt bara ett, ett distansskott någon meter utanför i 29:e min.

Vi hade också ganska svårt att komma fram till riktigt heta målchanser trots stort bollinnehav och mycket spel på deras planhalva. Vi gjorde visserligen ett mycket vackert ledningsmål i den 31:a min när Osama och någon som referenten inte minns (Linus J?, Roy?) först väggspelade sig förbi ett par spelare innan Osama slog en perfekt löpboll till en helt fri Abdel på högerkanten som in sin tur vände inåt och satte bollen säkert i bortre hörnet. Men därutöver hade vi mest en massa halvchanser och hörnor. Vi hade också ett antal skott på mål men det var väl bara ett av dessa, som täcktes ut till hörna men var nära att skruva sig in i buren, som är värt att nämna.

I 2:a halvlek var det Lund som hade det klart mesta av spelet även om vi hade en period i mitten av halvleken då vi fick till 3 jättelägen. Två av dem missades trots klara frilägen, eller rättare sagt gjorde målvakten två bra räddningar, men den tredje (den andra i ordningsföljd) innebar 2-0 när Henke efter en fin boll av Linus J drog sig ner mot kortlinjen innan han slog ett fint inlägg – men där det ur referentens perspektivsåg ut som att målvakten kunde brutit bollbanan om han tagit bara något steg ut. Nu gick bollen ut på vänsterkanten där Danne kom i en vältimad (så fult det ordet ser ut men det ser ju lika onaturligt ut med ett e inskjutet efter m:et) löpning och enkelt satte bollen i det övergivna målet.

Lund hade trots sitt spelövertag svårt att skapa mer än vi gjorde i 1:a halvlek. Mycket hörnor och en del halvchanser var länge det enda resultatet av detta övertag och det skulle krävas en synnerligen tvivelaktig straff med efterföljande reducering i den 69:e min för att vår i det läget 4 timmar och ¼ långa nolla bakåt (under denna period har faktiskt ingen av våra motståndare skapat någon enda het målchans) skulle spräckas. Nu kompenserade domaren oss genom att fria när Lund verkligen borde haft straff bara 2 min senare. De hade också många frisparkar i bra lägen som de dock inte gjorde mycket av.

Sista 10-15 min gjorde Lund en kraftig slutforcering medan vi började få väldigt långt mellan lagdelarna. Vi borde dock punkterat matchen när vi den 81:a min missade ett tredje friläge, rättare sagt gjorde deras målvakt, som totalt sett gjorde en mycket bra insats, ännu en bra räddning. Med lite bättre avslut hade han dock inte tagit de här frilägesskotten.
När vi började tro att vi skulle ta vår tredje raka seger kom det dessvärre en kvittering när en kille sprang sig fri på högerkanten innan han slog ett vältimat (där var det där fula ordet igen ?) inlägg till en helt omarkerad spelare bara c:a 5 meter från målet som lätt kunde stöta in bollen.

Sammanfattningsvis hade lagen var sin halvlek men vårt spelövertag var något större i 1:a halvlek än deras i 2:a och fr.a. var det vi som hade alla de bästa lägena utöver de 4 mål som föll i matchen och vi borde därför ha kunnat vinna den. I vilket fall som helst en bra insats mot ett ganska bra mot en om än ineffektiv så dock ganska bra motståndare. De blev förra året överlägsna seriesegrare i sin sexa med bara 1 inkasserad förlust. Insatsen växer också när man betänker att vi åtminstone på papperet kunde gjort ett väl så bra lag som dagens om vi använt alla som inte spelade. Konkurrensen ser ut att bli stenhård om platserna om vi inte får typ 10 långtidsskador eller något helt oförutsett händer.

Tilläggas bör kanske att Olle blev utvisad redan i 24:e min efter 2 varningar varav åtminstone den ena verkade helt omotiverad. Väldigt tråkigt för Olle men eftersom det var en träningsmatch fick vi enligt en allt mer underförstådd praxis sätta in en ersättare och spela vidare med 11 man.

Statistik: Hörnor: 5-4 Avslut på mål: 10-5 Avslut utanför: 1-5